Herregistratie als Verpleegkundig Specialist in BIG-register

  • 11 juni 2018
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Alle verpleegkundigen staan geregistreerd in het BIG-register. Verpleegkundig specialisten hebben daarnaast nog een aanvullende wettelijke registratie: in het Verpleegkundig Specialisten Register.

Omdat de eisen voor registratie en herregistratie in het Verpleegkundig Specialisten Register zwaarder zijn dan de eisen van het BIG-register, hoeven geregistreerde VS-en géén herregistratie aan te vragen in het BIG-register. De registratie van de VS in het Verpleegkundig Specialisten Register is namelijk bekend bij het BIG-register, die deze registratie vermeldt naast de basisregistratie als verpleegkundige.

Twijfel je of jouw specialistenregistratie bekend is bij het BIG-register? Raadpleeg dan het BIG-register en controleer of jouw registratie als verpleegkundig specialist staat vermeld bij jouw gegevens.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.