Gezocht: verpleegkundig specialist voor Commissie van Bezwaar & Beroep

  • 8 september 2016
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

De Commissie van Bezwaar & Beroep is op zoek naar een verpleegkundig specialist voor de vervulling van de vacature van lid van de Commissie van Bezwaar & Beroep, Kamer 1: Verpleegkundig Specialisten Register. Deze Kamer behandelt bezwaarschriften.

In 2012 heeft het bestuur van V&VN besloten om te komen tot één Commissie van Bezwaar & Beroep voor alle registers (Verpleegkundig Specialisten Register, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals), waarbinnen voor ieder register een ‘Kamer’ wordt ingericht. Iedere Kamer heeft dezelfde juridische en ambtelijke samenstelling, die wordt aangevuld met specifieke expertise vanuit de beroepsinhoud van het betreffende register en/of kennis van de gebruikersgroep.

Het indienen van bezwaar

De RSV is bevoegd tot registratie van verpleegkundig specialisten. Dit betekent ook dat zij bevoegd is tot schorsing of doorhaling van de registratie, net als dat de bevoegdheid tot erkenning van opleiders en opleidingsinstellingen mede de bevoegdheid tot schorsen en intrekking van een erkenning inhoudt. Tegen (het uitblijven van) besluiten van de Registratiecommissie tot inschrijving en registratie, erkenning, schorsing en doorhaling staat bezwaar bij de Registratiecommissie en vervolgens beroep bij de bestuursrechter open in de zin van de Algemene wet bestuursrecht.

Vacature

De vacature betreft: Een uitbreiding van Kamer 1 met 1 lid tot in totaal 5 leden.
Ben je verpleegkundig specialist acute zorg, chronische zorg, GGZ of preventieve zorg dan horen wij graag van je.

Competenties

Wij zijn op zoek naar verpleegkundig specialisten, gezien de huidige samenstelling, vanuit vier verschillende specialismen,
1. met gedegen vakkennis en ervaring
2. in staat om beroepservaring en regelgeving aan elkaar te koppelen
3. een uitstekend analytisch vermogen
4. en goede mondelinge communicatievaardigheden.

Voor vragen kun je bellen of mailen met: Arnout Uitewaal, Adviseur Registers T(030) 291 9038
a.uitewaal@venvn.nl

Heb je belangstelling, stuur dan een e-mail met je CV en een korte motivatie naar de genoemde adviseur registers. 

Lees de volledige vacature Kamer 1 Commissie van Bezwaar & beroep 

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!