De toekomst van de verpleegkundig specialist

  • 13 mei 2015
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Op dinsdag 12 mei is het College Verpleegkundig Specialismen (CSV) met stakeholders in gesprek gegaan over de beleidsthema's van de komende jaren. Tijdens de dag is gesproken over de stappen die het CSV kan zetten om de implementatie van het beroep van verpleegkundig specialist verder te faciliteren.


‘Het is van belang dat het niveau van het beroep afgestemd blijft op de vragen van de toekomst. Dit is een uitdaging voor het college, waarbij de samenwerking zal worden gezocht met andere veldpartijen, zoals V&VN, de opleidingen en het werkveld’, aldus Hans Meij, voorzitter CSV.

Toekomst

Ontwikkelingen als de toename van comorbiditeit van chronische aandoeningen, de digitalisering van de zorg, transmuralisering, preventie en voorzorg en het blijvende belang van leiderschap zijn uitgebreid besproken. De consequenties hiervan voor de competenties van de verpleegkundig specialist en het curriculum van de opleiding tot verpleegkundig specialist staan vanaf 2016 op de agenda van het college.

Evaluatie

Op dit moment evalueert het CSV de indeling van de specialismen. Ook is het CSV bezig met de evaluatie van het Algemeen besluit en deze moet eind dit jaar zijn herzien. 

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.