College Specialisme Verpleegkunde zoekt nieuwe voorzitter

  • 30 september 2015
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

V&VN is op zoek naar een nieuwe voorzitter voor het College Specialismen Verpleegkunde. De huidige voorzitter, dhr. dr. J.J. Meij, beëindigt deze functie eind 2015 in verband met zijn vertrek naar het buitenland.

De nieuwe voorzitter moet ruime bestuurlijke ervaring in de zorg hebben. Ook moet hij of zij een visie hebben op de positionering van het college binnen het bestuurlijk krachtenveld. En geen zwaarwegend belang hebben als representant van een van de stakeholders van het college. Bekijk de vacature voor het gehele profiel.

Uitdaging

De afgelopen jaren heeft het college zijn regelgeving grondig geactualiseerd en de indeling en titels van de verpleegkundig specialismen geëvalueerd. De komende jaren is de uitdaging om een nieuwe indeling van de verpleegkundig specialismen te ontwikkelen, waarbij de toekomstbestendigheid van het beroep als eerste aan de orde komt.

College

Het College Specialisme Verpleegkunde is een onafhankelijk publiekrechtelijk orgaan van V&VN dat zich bezig houdt met beleid en regelgeving voor opleiding en registratie van verpleegkundig specialisten. De 18 leden en adviserend leden zijn verpleegkundig specialist (in opleiding), opleider of nemen deel vanuit één van de branche-organisaties, de KNMG en het wetenschappelijk onderwijs. De leden hebben zitting in het college op titel van deskundigheid. De voorzitter van het college is onafhankelijk en heeft geen stemrecht.

Reageer

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris van het college, mw. ir. S.C. van Bronkhorst: s.bronkhorst@venvn.nl of (030) 291 90 85.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.