Aanvullende opleidingsregistratie GGZ-VS 3-jarig

  • 15 januari 2016
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Vanaf 2016 zal de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) aanvullende gegevens registreren voor de 3-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ. Deze gegevens worden jaarlijks als een geanonimiseerd bestand aan de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) doorgegeven. Daar worden de gegevens gebruikt voor de subsidietoekenning in het kader van de 'Beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen'.

Voor de registratie van de aanvullende gegevens is het bestaande opleidingsregister van de RSV uitgebreid. Voor de inschrijving van verpleegkundig specialisten in opleiding (VSio's) heeft dit geen grote gevolgen.
In het nieuwe systeem kunnen alle betrokken partijen (VSio's, opleiding en praktijkinstelling) op ieder moment van de dag hun gegevens actualiseren. De kwaliteit en juistheid van de gegevens wordt geborgd door een vast verificatieproces.
Het tarief voor de aanvullende registratie is vastgesteld op 50 euro per student/per kalenderjaar.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!