Aanvragen erkenning praktijkinstelling gedigitaliseerd

  • 20 december 2023
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Wil je als zorginstelling een aanvraag doen om als praktijkinstelling erkent te worden? Vanaf nu verloopt dit geheel digitaal. Je vult het digitale aanvraagformulier nu stap voor stap makkelijk en snel in en verstuurt hem via de website van het Verpleegkundig Specialisten Register. Het digitaal aanvragen van erkenning is voorlopig alleen nog mogelijk voor de 2-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist. Wil je als zorginstelling een praktijkinstelling worden ? Dan dien je de aanvraag nog in door het aanvraagformulier te downloaden, in te vullen en te mail naar het VSR.

Hoe vraag je als zorginstelling erkenning aan?

  1. De Raad van Bestuur of directie van de instelling stelt een gemandateerd beheerder aan.
  2. Zodra de zorginstelling met een erkende opleidingsinstelling afspraken heeft gemaakt over het opleiden van één of meerdere vios(sen), kan er erkenning worden aangevraagd.
  3. Dit doet de beoogde gemandateerd beheerder via het digitale aanvraagformulier op de website van het Verpleegkundig Specialisten Register.
  4. Na het indienen van de aanvraag wordt deze ter verificatie en voor ondertekening aan de raad van bestuur of directie van de instelling voorgelegd.
  5. Na positieve beoordeling wordt de zorginstelling in het systeem gezet zodat deze kan worden geselecteerd door (toekomstig) studenten als praktijkinstelling.

 

 

 

 

 

  • Registers
  • Verpleegkundig Specialisten Register

Praktijkinstelling