Sta je al een tijd ingeschreven in het Kwaliteitsregister? Houd er dan rekening mee dat je elke vijf jaar een herregistratie aanvraagt, ook voor je deskundigheidsgebied(en).

Deze herregistratie staat los van je herregistratie in het BIG-register, maar heeft wel hetzelfde doel: aantonen dat je bekwaam blijft doordat je voldoet aan de eisen. In het BIG-register gaat het om werkervaringseisen, in het Kwaliteitsregister om je deskundigheidsbevordering, die is vastgelegd in de Beroepsnorm deskundigheidsbevordering.

Herregistratie kun je alleen aanvragen als je bent ingelogd in het Kwaliteitsregister. Vanaf twaalf weken voor het aflopen van je herregistratie zie je een knop bovenin je portfolio.

Eisen voor herregistratie in het Kwaliteitsregister

Voor alle geaccrediteerde scholingen en overige deskundigheidsbevorderende activiteiten (ODA) die je opgeeft, krijg je punten. Om in aanmerking te komen voor herregistratie in het Kwaliteitsregister heb in totaal 184 punten nodig, waarvan een deel geaccrediteerde scholing: als verpleegkundige minimaal tachtig punten en als verzorgende minimaal zestig punten geaccrediteerde scholing. Het puntenaantal dat je hebt opgebouwd, vind je terug in je portfolio. We gaan ervan uit dat je in de afgelopen vijf jaar 2.080 uur (dat zijn 1850 netto uren, dat wil zeggen acht uur per week) hebt gewerkt als verpleegkundige of verzorgende. Deze voorwaarde staat gelijk aan de herregistratie voor het BIG-register.

Deskundigheidsnorm 184 punten in 5 jaar

Herregistratie aanvragen in het Kwaliteitsregister

Bekijk deze instructievideo

Of volg deze stappen:

 1. Log in op je portfolio in het Kwaliteitsregister
 2. Check of alle informatie die je hebt ingevoerd up-to-date is
 3. Je ziet links bovenin de knop ‘Herregistratie aanvragen’
 4. Klik op deze knop en klik daarna op ‘Volgende’
 5. Zie je nu ‘Herregistratie voor beperkte duur’ verschijnen? Lees dan hieronder verder onder het kopje ‘Herregistratie voor beperkte duur aanvragen’
 6. Vink ‘Ik onderschrijf het reglement’ aan
 7. Klik op ‘Volgende’
 8. Je ziet nu een overzicht van je aanvraag
 9. Klik op ‘Verstuur’
 10. Je aanvraag is verzonden!
 11. Na het versturen van je aanvraag ontvang je een mail

Herregistreren voor een deskundigheidsgebied

Voor elk deskundigheidsgebied moet je na vijf jaar apart herregistratie aanvragen en veertig geaccrediteerde punten halen. Lees meer

Herregistratie beperkte duur aanvragen

Heb je niet voldoende aan scholing of andere leeractiviteiten gedaan en voldoe je niet aan de eisen voor herregistratie? Vraag dan eenmalig een ‘herregistratie beperkte duur’ van één of tweeënhalf jaar aan. Je registratieperiode verschuift dan met één of tweeënhalf jaar. De punten die je in het eerste jaar of in de eerste tweeënhalf jaar van de oorspronkelijke periode hebt behaald, vervallen dan.

Registratie wijzigen van verzorgende naar verpleegkundige

Wil je je niet herregistreren, maar je registratie van verzorgende naar verpleegkundige wijzigen? Lees bij veelgestelde vragen hoe je dat regelt.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.