Meer weten over coronavaccinatie? Diverse online scholingen voor zorgprofessionals

  • 6 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Academie

De coronavaccinatie is van start gegaan. In de eerste fase krijgen veel zorgprofessionals de mogelijkheid zich te laten vaccineren. Wil je meer weten over de vaccins? Om te zorgen dat je goed geïnformeerd bent zijn er diverse webinars en e-learnings georganiseerd. Je vindt hier een overzicht. 

Corona%20Vaccinatie%20Istock 1223554088

13 januari - COVID-19-vaccins: live-uitzending voor zorgprofessionals (gratis)

Het ministerie van VWS, het RIVM, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) werken samen met MedischeScholing.nl aan een landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals op 13 januari om 19.00 uur. 

Je kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die door collega’s gesteld zijn op het forum. Het webinar richt zich op de vaccins zelf en niet op de distributie ervan.

Heb je een BIG-registratie of kwaliteitsregistratie? Dan kun je je met je registratienummer aanmelden via de aanmeldlink. Geen registratie? Meld je dan aan via coronawebinar@lhv.nl

14 januari - KNMG-webinar: 'Vaccineren tegen COVID-19' (gratis)

Artsenfederatie KNMG organiseert donderdagavond 14 januari om 19.00 uur een gratis webinar: 'Vaccineren tegen COVID-19'. Ook verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens het webinar gaan deskundigen in op medisch-inhoudelijke vragen over vaccins, de vaccinatiestrategie en uitvoering én handvatten voor de praktijk.

Bekijk het volledige programma 

Deelname is gratis. Meld je ook aan!

Heb je vragen over je aanmelding?
Neem dan contact op met artsenfederatie KNMG, de organisatie van het webinar, via bijeenkomsten@fed.knmg.nl of 088 - 440 42 13.

Het webinar wordt opgenomen en is vanaf 19 januari terug te kijken via een link op de website van V&VN. Je krijgt geen accreditatiepunten.

E-learning RIVM: COVID-19-vaccinatie voor professionals

Ben je als zorgprofessional betrokken bij de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie? Op deze website plaatst RIVM informatie voor uitvoerders, zodra die beschikbaar is.

Sinds 4 januari 2021 host opleidingsinstituut NSPOH de door het RIVM gemaakte e-learning 'COVID-19-vaccinatie'.
De e-learning is een verdiepende scholing voor professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van COVID-19-vaccinatie. De scholing is ontworpen om deze professionals de (achtergrond)kennis te geven die ze nodig hebben om het programma te kunnen uitvoeren en hierover het gesprek te voeren. De e-learning bestaat uit een algemeen deel dat betrekking heeft op alle COVID-19-vaccins en een deel over de specifieke vaccins. Dit laatste deel wordt voortdurend aangevuld zodra er meer informatie beschikbaar is over de verschillende vaccins.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)