Het coronavirus wordt met een uitgebreid vaccinatieprogramma bestreden. Inmiddels is bijna iedereen die dat wilde via een van de beschikbare vaccins beschermd tegen het virus. Hoewel het hoogtepunt van de coronacrisis achter ons lijkt te liggen, is er inmiddels weer sprake van een najaarsgolf. De nieuwe vaccinatiecampagne is gestart, met een nieuw vaccin dat zich richt op het originele virus en op de Omikron variant. Zorgmedewerkers met patiënten- en cliëntencontact (naast andere hoogrisico groepen) werden als eerste uitgenodigd voor een herhaalprik. Uiteindelijk kan iedereen boven de 12 die wil een afspraak maken voor een herhaalprik.

Hieronder vind je handig links naar meer informatie, een overzicht van de veelgestelde vragen van zorgmedewerkers en informatie voor vaccinatiemedewerkers. Ook kun je met je vragen terecht bij ons Coronavirus Meldpunt.

Mensen die zich in een eerder stadium niet hebben laten vaccineren en twijfelen, of alsnog een afspraak willen maken met de GGD, kunnen terecht op de website van het ministerie van VWS. Daar vind je behalve een overzicht van de soorten vaccins die Nederland inzet bijvoorbeeld ook advies over vaccinatie bij zwangerschap.

Verzorgende Marita de Kleijne is klaar om ingeënt te worden in Veghel, coronavirus
  • V&VN Algemeen

Veelgestelde vragen

Er spelen nog steeds vragen rondom de coronavaccinatie. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Het coronavaccin in Veghel

Informatie voor vaccinatiemedewerkers

Ben je als zorgprofessional betrokken bij de uitvoering van de coronavaccinatie? Op deze RIVM-pagina vind je informatie over de uitvoeringsrichtlijn, een e-learning en veelgestelde vragen, zoals bijvoorbeeld over het toedienen van vaccins.

Verpleegkundige in ziekenhuis

Blijf je melden!

Het is heel belangrijk dat jij als verpleegkundige of verzorgende zélf een goede afweging kan maken. Van dwang mag nooit sprake zijn. Laat ons daarom ook weten als dat gebeurt. Wij zorgen dat jullie vragen en signalen bij VWS terecht komen en worden beantwoord.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!