Zoek een thema

    
Vul een zoekterm in:    
Zoek

Agressie

Als verpleegkundige of verzorgende loop je risico op agressie op je werk. Agressie uit wanhoop, ellende of onmacht. Hoe ga jij er mee om en blijf je veilig?
Bekijk thema

Beroepscode

De Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&V) is, in verschillende situaties een leidraad voor het handelen van verpleegkundigen en verzorgenden.
Bekijk thema

Beroepsgroep

In Nederland werken honderdduizenden verzorgenden en verpleegkundigen, en inmiddels bijna 2000 verpleegkundig specialisten. De grootste beroepsgroep van Nederland.
Bekijk thema

Beroepsprofielen

In 2016 is de basis gelegd voor 3 nieuwe beroepsprofielen: Regieverpleegkundige, verpleegkundige en Verzorgende IG. Deze worden gefaseerd ingevoerd.
Bekijk thema

Beter laten

Beter Laten is een programma om onnodige handelingen in de verpleegkundige zorg te voorkomen. Lees welke 66 handelingen niet werken of zelfs schaden.
Bekijk thema

BIG-register

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een databank, waarin officieel erkende gezondheidswerkers geregistreerd zijn.
Bekijk thema

Dag van de Verpleging

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht.
Bekijk thema

De dood

Het thema ‘de dood’ is voor veel verpleegkundigen en verzorgenden een onderdeel van hun werk.
Bekijk thema

Eerstelijnszorg

Eerstelijnszorg is zorg dichtbij huis. Het eerste aanspreekpunt voor mensen die zorg nodig hebben.
Bekijk thema

eHealth in de praktijk

ICT is niet meer weg te denken uit de zorg. De zorg blijft mensenwerk, maar met computers en automatisering kan de informatievoorziening aanzienlijk worden verbeterd. Maar hoe doe je dat in de dagelijkse praktijk?
Bekijk themaKrachtig op inhoud

Als beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden is V&VN actief op een breed terrein in de zorg. Inhoudelijk als trekker, zoals bijvoorbeeld met haar visie op Excellente Zorg, in een samenwerkingsverband zoals bij de Beroepscode of ondersteunend zoals bij de VAR's. Bekijk de thema's van V&VN.