Zoek een thema

    
Vul een zoekterm in:    
Zoek

Agressie

Als verpleegkundige of verzorgende loop je risico op agressie op je werk. Agressie uit wanhoop, ellende of onmacht. Hoe ga jij er mee om en blijf je veilig?
Bekijk thema

Beroepscode

De Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&V) is, in verschillende situaties een leidraad voor het handelen van verpleegkundigen en verzorgenden.
Bekijk thema

Beroepsgroep

In Nederland werken honderdduizenden verzorgenden en verpleegkundigen, en inmiddels bijna 2000 verpleegkundig specialisten. De grootste beroepsgroep van Nederland.
Bekijk thema

Beroepsprofielen

In 2016 is de basis gelegd voor 3 nieuwe beroepsprofielen: Regieverpleegkundige, verpleegkundige en Verzorgende IG. Deze worden gefaseerd ingevoerd.
Bekijk thema

Beter laten

Beter Laten is een programma om onnodige handelingen in de verpleegkundige zorg te voorkomen. Lees welke 66 handelingen niet werken of zelfs schaden.
Bekijk thema

BIG-register

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een databank, waarin officieel erkende gezondheidswerkers geregistreerd zijn.
Bekijk thema

Dag van de Verpleging

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht.
Bekijk thema

De dood

Het thema ‘de dood’ is voor veel verpleegkundigen en verzorgenden een onderdeel van hun werk.
Bekijk thema

Digitale verslaglegging

Gegevens van patiënten worden verzameld, vastgelegd en overgedragen. Verslaglegging kent veel knelpunten. Wij werken hard aan de oplossingen.
Bekijk thema

Eerstelijnszorg

Eerstelijnszorg is zorg dichtbij huis. Het eerste aanspreekpunt voor mensen die zorg nodig hebben.
Bekijk thema