Vacature: College Kwaliteitsregister V&V zoekt nieuwe leden

  • 30 juni 2022
  • Nieuwsbericht
  • Kwaliteitsregister
Verpleegkundigen_overleg_cirkel

Wil jij meepraten over de ontwikkeling van het Kwaliteitsregister V&V? En meedenken over het onderhouden van bekwaamheid door verpleegkundigen en verzorgenden? Ben jij een verpleegkundige of verzorgende met bestuurlijke ervaring? Meld je dan aan als lid van het College Kwaliteitsregister V&V.

We willen de best mogelijke zorg leveren. Deze zorg verandert continu: nieuwe behandelmethoden, richtlijnen, technologie en wetgeving. Om het vak veilig en op een hoog kwaliteitsniveau uit te oefenen, is werkervaring alléén niet voldoende. Daarom houden we kennis en vaardigheden op peil door deskundigheidsbevordering (leren en ontwikkelen). Met het Kwaliteitsregister kunnen we onze bekwaamheid bijhouden en laten zien welke specifieke expertise we hebben. Hiermee houden we aansluiting bij de ontwikkelingen in het beroep, de zorg en de maatschappij.

Het College
Een onafhankelijk College houdt zich bezig met de ontwikkeling van het Kwaliteitsregister. In het College zijn drie gebruikersgroepen vertegenwoordigd: verpleegkundigen en verzorgenden die zijn geregistreerd in het register, aanbieders van scholing en zorginstellingen die het register gebruiken als instrument om de kwaliteit van zorg te bevorderen. De leden van het College zorgen samen dat het Kwaliteitsregister V&V blijft innoveren. De normen en kwaliteitseisen van de beroepsgroep staan daarin centraal, maar ook het perspectief van andere belanghebbende partijen - zoals zorginstellingen en zorgverzekeraars - wordt meegenomen. Het College houdt zich onder meer mee bezig met onderwerpen als: nieuwe vormen van leren en ontwikkelen, de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering en de toekomst van de deskundigheidsgebieden in het Kwaliteitsregister.

Het College vergadert 5 à 6 keer per jaar, afwisselend digitaal/hybride en op het kantoor van V&VN in Utrecht. Een vergadering duurt 2 uur en kost gemiddeld hetzelfde aan voorbereidingstijd. Reiskosten worden vergoed en er is een vacatieregeling.

Vacatures
Op dit moment is er plaats voor nieuwe leden. We zijn op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die:

  • een visie hebben op de professionele ontwikkeling van verpleegkundigen en verzorgenden en de rol van het Kwaliteitsregister daarbij.
  • een visie hebben op de professionele ontwikkeling van verpleegkundigen en verzorgenden en de rol van het Kwaliteitsregister daarbij.
  • kennis hebben van de beroepsuitoefening van verpleegkundigen en verzorgenden en de wijze waarop zij hun vak bijhouden (leven lang leren en ontwikkelen).
  • het leuk vinden om op collegiale wijze bezig te zijn met de strategische ontwikkeling van het Kwaliteitsregister.
  • bestuurlijke ervaring hebben.

Vanwege de huidige samenstelling van het College zijn we in het bijzonder op zoek naar twee verzorgenden.

Belangstelling?
Voor vragen over het College kun je contact opnemen met Machteld Zwikker, secretaris van het College Kwaliteitsregister, bereikbaar op 06 23 42 07 26.

Heb je belangstelling voor het lidmaatschap, stuur dan vóór 1 september 2022 een mail met je motivatie en cv naar m.zwikker@venvn.nl, ovv Vacature College Kwaliteitsregister.

Een selectiegesprek kan deel uitmaken van de procedure.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd