Wijkverpleging kan vanaf zondag weer bellen voor vaccinatieafspraak, komende week duidelijkheid over andere zorgsectoren

  • 16 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • V&VN Algemeen
ANP 428174483
Foto © Sem van der Wal (ANP)

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in de wijkverpleging kunnen vanaf zondag weer bellen voor een vaccinatieafspraak. Zorgprofessionals onder de 60 jaar krijgen dan het Pfizer-vaccin. De groep vanaf 60 jaar wordt met AstraZeneca geprikt. Dat heeft minister De Jonge (VWS) in een Kamerbrief laten weten. Voor andere sectoren komt pas komende week duidelijkheid, laat de minister weten.

Het is cruciaal dat ook de vaccinatie in de andere sectoren snel wordt hervat. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “De druk op de zorg neemt elke dag toe. Zorgverleners moeten echt sneller worden gevaccineerd. We hebben een achterstand in de halen. Bij iedere pas op de plaats verliezen we kostbare tijd. Dat kunnen we ons niet permitteren.”

Update 16 april 2021 (avond):
- Ziekenhuispersoneel krijgt Pfizer-vaccin als Janssen niet doorgaat.

Update 20 april 2021:
Aan een paar collega’s uit de wijkverpleging die zich bij het callcenter meldden om een afspraak te maken voor een prik is ‘nee’ verkocht. Navraag bij de GGD leert ons dat dit gaat om een misverstand: sommige medewerkers van het callcenter zijn mogelijk niet geheel op de hoogte van de laatste instructies. De GGD heeft laten weten dit zoveel mogelijk te willen voorkomen en adviseert mensen die het overkomt nogmaals te bellen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)