'Vaccinatie zorgprofessionals snel hervatten, desnoods met andere vaccins'

  • 14 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • V&VN Algemeen
Microsoftteams Image (2)
Foto © Rob Engelaar (ANP)

Zorgprofessionals moeten zo snel mogelijk worden gevaccineerd, ook als daarvoor andere vaccins nodig zijn dan vooraf was bedacht. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “De druk op de zorg neemt elke dag toe. De uitval is hoog. Er moet snel worden doorgeprikt. Dit geldt voor alle sectoren van de zorg, van de wijkverpleging tot het ziekenhuis en de ggz.”

Buurman: "Het ministerie van VWS zou dinsdag duidelijkheid geven over de vaccinatieplanning. Die is er niet gekomen door ontwikkelingen rond het Janssen-vaccin. Het is belangrijk dat het kabinet deze week alsnog duidelijkheid biedt. Want we kunnen niet blijven pauzeren. Ook bij tegenslag moeten we doorprikken. De vaccinatieachterstanden onder zorgprofessionals moeten snel worden ingelopen."

Updates 16 april 2021:
- Ziekenhuispersoneel krijgt Pfizer-vaccin als Janssen niet doorgaat.
- Wijkverpleging kan vanaf zondag 18 april weer bellen voor vaccinatieafspraak.

Lees ook:
- Toezegging VWS na brandbrief: 'Versneld extra vaccins voor ziekenhuispersoneel'
- Oproep aan kabinet: vaccinatieachterstand zorgprofessionals nu snel inlopen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)