Toezegging VWS na brandbrief: 'Versneld extra vaccins voor ziekenhuispersoneel'

  • 11 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • V&VN Algemeen
Coronavaccinaties in het ziekenhuis
Foto © Rob Engelaar (ANP)

Ziekenhuispersoneel met direct patiëntencontact krijgt versneld het Janssen-vaccin. Dat maakte het ministerie van VWS gisterenavond bekend. Het VWS-besluit volgt op de oproep van V&VN, NVZ, NFU en FMS om de vaccinatieachterstand onder zorgprofessionals snel in te lopen. Het is cruciaal dat ook in de andere zorgsectoren het prikken van zorgprofessionals meteen wordt hervat. Daarvoor komt het kabinet op dinsdag 13 april met plannen, heeft het ministerie van VWS zojuist aan V&VN laten weten.

V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “In de ziekenhuizen is op dit moment maar 17% van de zorgverleners gevaccineerd. Dat is volstrekt onverantwoord. De toegezegde Janssen-vaccins zijn hard nodig om deze achterstand snel in te lopen. We hebben het ministerie laten weten dat ook in de GGZ en de wijkverpleging de vaccinatie van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten meteen weer moet beginnen.” 

Updates 16 april 2021:
- Ziekenhuispersoneel krijgt Pfizer-vaccin als Janssen niet doorgaat.
- Wijkverpleging kan vanaf zondag 18 april weer bellen voor vaccinatieafspraak.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)