Obstipatie

  • In voorbereiding
  • Ontwikkeld door V&VN

In opdracht van: V&VN en ZonMw 
Ontwikkelaar: Nivel
Gereed: 2020

 

Deze richtlijn is in voorbereiding

Uit het werkveld zijn onderwerpen opgehaald die geprioriteerd zijn door V&VN leden. Dit onderwerp bevindt zich in de voorbereidingsfase.

Reflectiebijeenkomst over knelpunten in de zorg bij obstipatie

V&VN wil weten welke knelpunten er spelen bij de preventie, zorg en ondersteuning van mensen met (risico op) obstipatie. Ook wil V&VN weten welke oplossingsrichtingen (richtlijn of andere middelen) gekozen moeten worden om eventuele knelpunten aan te pakken. Het Nivel heeft o.a. een vragenlijstonderzoek uitgevoerd onder een landelijke groep van praktiserende verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Gezien de maatregelen rondom het coronavirus en dat verpleegkundigen hard nodig zijn op andere plekken gaan is de bijeenkomst van mei geannuleerd. In het najaar wordt er een bijeenkomst of focusgroep georganiseerd in een online vorm.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.