Als verpleegkundige of verzorgende houd je je deskundigheid bij door te leren en jezelf te ontwikkelen. Het Kwaliteitsregister helpt je daarbij. Inschrijven en je inschrijving wijzigen in het Kwaliteitsregister kun je eenvoudig zelf regelen.

Voor verpleegkundigen is er een check met het BIG-register, voor verzorgenden gelden er diploma toelatingseisen. Als je ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister mag je je kosteloos inschrijven voor één of meerdere deskundigheidsgebieden. Ook kun je iemand anders inzage geven in je portfolio.

Inschrijven als lid van V&VN

Ben je al lid van V&VN? Dan kun je gratis gebruikmaken van het Kwaliteitsregister en je zonder kosten inschrijven voor één of meerdere deskundigheidsgebieden. Ga hiervoor naar Mijn V&VN.

Inschrijven via je werkgever

Veel zorgorganisaties betalen het lidmaatschap van V&VN en de inschrijving van hun medewerkers in het Kwaliteitsregister. Neem contact op met je werkgever en check of er een collectieve overeenkomst is afgesloten met V&VN. Zo ja, dan ontvang je van je werkgever een e-mail met een organisatiecode en een instructie hoe je die kunt gebruiken.

Inschrijven in het Kwaliteitsregister zonder lidmaatschap van V&VN

Je kunt je ook inschrijven in het Kwaliteitsregister zonder lidmaatschap van V&VN. Je betaalt dan € 82,90 per jaar.

Inschrijven Kwaliteitsregister


Toelatingseisen voor inschrijving in het Kwaliteitsregister

  • Als verpleegkundige gebruikmaken van het Kwaliteitsregister kan alleen met een BIG-registratie. Bij je inschrijving moet je een BIG-nummer opgeven.
  • Ben je verzorgende? Dan kun je het Kwaliteitsregister gebruiken als je in het bezit bent van een van de diploma’s die toegang geven tot het Kwaliteitsregister. Je vindt ze op deze lijst (pdf). Bij je inschrijving moet je een kopie van je diploma uploaden. 

Wat gebeurt er na je inschrijving in het Kwaliteitsregister

Je inschrijving in het Kwaliteitsregister is voltooid en nu wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Na een check, of je voldoet aan de toelatingseisen, kun je binnen enkele dagen gebruikmaken van het Kwaliteitsregister en je direct (of later) inschrijven voor één of meerdere deskundigheidsgebieden. Op de pagina Deskundigheidsgebieden lees je hoe je je kunt inschrijven in een deskundigheidsgebied en welke toelatingseisen er eventueel van toepassing zijn.

Registratie wijzigen van verzorgende naar verpleegkundige

Wil je je niet inschrijven, maar je registratie van verzorgende naar verpleegkundige wijzigen? Lees bij veelgestelde vragen hoe je dat regelt.