Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&V) is een online systeem waarmee je als verpleegkundige of verzorgende een persoonlijk portfolio kunt bijhouden. Zo creëer je een overzicht van alle activiteiten waar je als zorgprofessional van hebt geleerd. Hiermee kun je aantonen dat je deskundig bent in je vakgebied.

Kwaliteitsregister & Wet BIG  

Het BIG-register heeft een norm voor werkervaring. In het Kwaliteitsregister houd je als verpleegkundige of verzorgende je deskundigheid bij. Zowel het BIG-register als het Kwaliteitsregister is erop gericht om de kwaliteit van de beroepsuitoefening te borgen.

Inzage in het Kwaliteitsregister

Als je als verpleegkundige of verzorgende staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V kun je anderen eenvoudig voor een korte of langere periode inzage geven in je portfolio. Dat kan op de website door in je portfolio bovenaan op ‘inzage’ te klikken.

Zorgverlener zoeken in het Kwaliteitsregister

Wil je weten of een verpleegkundige of verzorgende in het Kwaliteitsregister staat geregistreerd?

Iemand opzoeken in het Kwaliteitsregister

Deskundigheidsgebieden

Ben je verpleegkundige of verzorgende met een specifieke expertise? Dan kun je je expertise vastleggen in een deskundigheidsgebied in het Kwaliteitsregister. De geaccrediteerde scholing die je hiervoor volgt, om bij te blijven op dit gebied, telt mee bij je herregistratie in het Kwaliteitsregister.

Wil je meer weten over de toelatingseisen voor een deskundigheidsgebied? 

Toelatingseisen voor deskundigheidsgebieden (pdf)
Herregistreren voor deskundigheidsgebieden