Kwaliteitsregister V&V: we gaan weer herregistreren!

  • 6 juli 2022
  • Nieuwsbericht
  • Kwaliteitsregister
Laptop
Foto © Pexels

Sinds het begin van de coronacrisis kun je als gebruiker van het Kwaliteitsregister V&V je herregistratie tijdelijk uitstellen. Deze uitstelmogelijkheid, onderdeel van de Coulanceregeling wegens COVID-19, eindigt op 31 december 2022. Heb jij je herregistratieaanvraag uitgesteld? Of loopt je registratieperiode dit jaar af? Dan ontvang je in september 2022 een e-mail met informatie over jouw specifieke situatie en de mogelijkheden die jij hebt om je alsnog te herregisteren.

Het andere onderdeel van de Coulanceregeling wordt verlengd: tot 1 juli 2027 heb je 20 procent minder punten nodig om je te kunnen herregistreren.

Wat als je niet aan de (verlaagde) herregistratie-eisen kunt voldoen?

Het is belangrijk dat bij de herregistratie in het Kwaliteitsregister V&V niemand de dupe wordt van de uitzonderlijke situatie tijdens de coronapandemie. Daarom komt er een tijdelijke herregistratieoptie waarvan je gebruik kunt maken als het niet lukt om aan de (verlaagde) herregistratie-eisen te voldoen. Hierdoor is het tijdelijk mogelijk om, ook met minder punten, je registratieperiode af te ronden en een nieuwe registratieperiode te starten. Je kunt van september tot en met december 2022 gebruik maken van deze optie.

Tip: check nu al je portfolio en vul ontbrekende ODA aan

Voldoe je nog niet aan de herregistratie-eisen?  Mogelijk heb je nog niet alle ODA-punten opgevoerd. Ga bijvoorbeeld eens na wat je in de afgelopen tijd geleerd hebt wat niet onder je reguliere werkzaamheden valt. Veel activiteiten vallen onder ODA, kort voor ‘overige deskundigheidsbevorderende activiteiten’. In deze infographic kun je hier meer over lezen.

Als je ervoor zorgt dat je portfolio uiterlijk eind augustus up-to-date is, kunnen wij je in september de juiste informatie sturen over je herregistratie.

Lees meer over de herregistratie-eisen van het Kwaliteitsregister V&V 

Vragen?

Neem contact op met onze ledenservice via een e-mail naar info@venvn.nl of bel naar 030-2919050.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)