Coulanceregeling voor herregistratie wordt verlengd en versoepeld

  • 17 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • Kwaliteitsregister
Ziekenhuis_Bernhoven_registratie_2

In het voorjaar introduceerden we de coulanceregeling om verpleegkundigen en verzorgenden in deze ingewikkelde tijd meer ruimte te geven voor hun herregistratie. Nu we in de tweede golf zitten, blijft het in de zorg onverminderd druk. Dat zien we en daarom hebben we de coulanceregeling verlengd. De aanvraagtermijn voor herregistratie is verruimd naar 1 juli 2021. Ook de versoepeling van de herregistratie-eisen is uitgebreid. We lichten hieronder toe wat dat voor jou precies betekent.

Maatregel 1: Verruiming aanvraagtermijn naar 1 juli 2021

De periode waarin je het aanvragen van herregistratie kunt uitstellen, is verlengd tot 1 juli 2021. Dat betekent dat verpleegkundigen en verzorgenden die in de periode 1 maart 2020 tot 1 juli 2021 toe zijn aan herregistratie, hiermee kunnen wachten tot uiterlijk 1 juli 2021.

Maatregel 2: Geen doorhaling in het Kwaliteitsregister

Tot 1 juli 2021 worden in het Kwaliteitsregister V&V geen registraties doorgehaald van verpleegkundigen en verzorgenden die niet voldoen aan de eisen voor herregistratie.

Maatregel 3: Herregistratie-eisen verminderd van 10% naar 20%

Ligt je herregistratiedatum na 1 januari 2021, dan kun je vanaf 1 januari 2021 bij het aanvragen van je herregistratie eenmalig gebruik maken van 20% vermindering op je herregistratie-eisen. Dit geldt ook voor de deskundigheidsgebieden. Dit was tot nu toe 10%. Heb je door de coronacrisis minder uren aan deskundigheidsbevordering kunnen doen, dan zorgt deze versoepeling er dus voor dat je toch kunt herregistreren. Deze maatregel blijft geldig tot 1 januari 2026.
Ligt je herregistratiedatum tussen 1 maart en 31 december 2020. Dan kun je nu gebruikmaken van de versoepeling van 10% en bij je herregistratie over vijf jaar van de 20%-regeling.

Ben je na 1 januari aanstaande aan herregistratie toe en kom je in aanmerking voor de vermindering van 20% op de herregistratie-eisen, dan vind je vanzelf een knop hiervoor in je portfolio. Let op, het is mogelijk dat deze knop in de eerste weken van januari nog niet zichtbaar is. Het duurt namelijk nog even voor de maatregelen technisch ingeregeld zijn. Houd de website in de gaten. We informeren je hierover als alles technisch is ingeregeld.

Wil je gebruikmaken van de 20% vermindering van de herregistratie-eisen? Dan adviseren we je te wachten totdat alles technisch is ingeregeld.

Meer informatie kun je vinden in de coulanceregeling. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.  Bel: (030) 291 50 90 of mail met registers@venvn.nl.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)