Je wil je vak bijhouden en je ontwikkelen, zodat je dagelijks de beste zorg kunt bieden aan je patiënt, cliënt of bewoner. In je portfolio heb je twee soorten activiteiten waar je als verpleegkundige of verzorgende van leert: geaccrediteerde scholing en ODA (overige deskundigheidsbevorderende activiteiten).

Geaccrediteerde scholing in je portfolio

Geaccrediteerde scholing die je hebt gevolgd wordt door de scholingsaanbieder automatisch bijgeschreven in je portfolio. Dit gebeurt binnen één tot zes weken.
Voor geaccrediteerde bij- en nascholing krijg je officiële accreditatiepunten toegekend door het Kwaliteitsregister V&V. Deze zijn op kwaliteit beoordeeld door de accreditatiecommissie.

Scholingaanbieders kunnen voor de geaccrediteerde scholing die zij aanbieden ook aangeven aan welke CanMEDS-competenties en risicovolle en voorbehouden handelingen je werkt als je de scholing volgt. Je vindt de scholing dan terug in je overzicht ‘Handelingen’ en ‘Competenties’ in je portfolio.

Geaccrediteerde scholing volgen

Ben je op zoek naar geaccrediteerde scholing? Bekijk dan de scholingsagenda

Hbo-verpleegkunde bijschrijven in je portfolio

Heb je een hbo-v opleiding gevolgd en stond je tijdens die opleiding al als verpleegkundige in het Kwaliteitsregister ingeschreven? Dan mag je zowel de afgeronde opleiding als afgeronde onderdelen zelf bijschrijven in je portfolio als geaccrediteerde scholing. Dit doe je via de knop 'Toevoegen hbo-v-opleiding' (onder tab Geaccrediteerde bij- en nascholing, op de desktopversie van het Kwaliteitsregister).

Houd rekening met het volgende:

  • Stond je voor het grootste gedeelte van de opleiding ingeschreven in het Kwaliteitsregister, dan kun je na je diplomering je hele opleiding bijschrijven in je portfolio.
    Stond je voor een beperkt deel van de opleiding ingeschreven in het Kwaliteitsregister, dan kun je alleen de (afgeronde) opleidingsonderdelen bijschrijven die je hebt doorlopen in deze beperkte periode.
  • Heb je de opleiding nog niet afgerond en vraag je herregistratie aan in het Kwaliteitsregister, dan kun je alle op dat moment afgeronde opleidingsonderdelen bijschrijven in je portfolio. De opleidingsonderdelen die je nog moet volgen, mag je in je volgende registratieperiode bijschrijven.
  • De opleidingsinstelling waar je je hbo-v-opleiding hebt gevolgd is NVAO-geaccrediteerd. Deze opleidingsinstellingen kun je selecteren in een keuzelijst in je portfolio. Het maakt overigens niet uit welke opleidingsvariant je hebt gevolgd. Deze regeling is van toepassing op elke variant: voltijd, deeltijd, duaal of flexibel.
  • Jouw bewijsmateriaal is gewaarmerkt.
     

Heb je meer vragen over het bijschrijven van je hbo-v-opleiding in het Kwaliteitsregister V&V? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.