Als je staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V kun je je ook zonder extra kosten inschrijven in een of meer deskundigheidsgebieden. Je laat dan zien dat je een bepaalde expertise hebt. Voor elk deskundigheidsgebied moet je in een periode van vijf jaar veertig punten aan geaccrediteerde scholing halen.  Die veertig punten tellen ook mee bij je herregistratie in het Kwaliteitsregister. Het kost je dus geen extra inspanning.

Inschrijven in een deskundigheidsgebied

Je staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister en je wilt je ook inschrijven in een deskundigheidsgebied. Bij veel deskundigheidsgebieden moet je voldoen aan een toelatingseis voordat je kunt inschrijven.

Bekijk de eisen voor registratie in een deskundigheidsgebied voor verpleegkundigen (pdf).
Bekijk de eisen voor registratie in een deskundigheidsgebied voor verzorgenden (pdf).

Inschrijven kan op twee manieren en doe je als volgt:

In je portfolio

  • log in op je portfolio en klik onder ‘Mijn register’ op ‘Nieuw register’.
  • Vul alle gegevens in en vink onderaan het formulier jouw deskundigheidsgebied aan.
  • Upload daarna een kopie van het benodigde diploma of certificaat


Via Mijn V&VN

  • Ga naar 'Mijn registers' en klik op de knop 'Deskundigheidsgebied toevoegen' 
  • Vul alle benodigde gegevens in en upload de juiste documenten (zie de eisen hierboven) om je in te schrijven in een of meer deskundigheidsgebieden

Je inschrijving is de volgende dag actief in je portfolio.

Herregistreren voor een deskundigheidsgebied

Sta je geregistreerd in één of meer deskundigheidsgebieden? Voor elk gebied moet je na vijf jaar apart herregistratie aanvragen en veertig punten aan geaccrediteerde scholing halen voor dat deskundigheidsgebied. Deze punten tellen overigens ook mee voor je herregistratie als verpleegkundige of verzorgende in het Kwaliteitsregister. Die veertig punten zijn dus niet extra. Wanneer een scholing voor meerdere deskundigheidsgebieden geaccrediteerd is, telt deze mee voor al deze deskundigheidsgebieden. Dus sta je in meerdere deskundigheidsgebieden geregistreerd, dan telt die scholing voor alle deskundigheidsgebieden waarvoor deze is geaccrediteerd mee. Welke geaccrediteerde scholingen je voor jouw deskundigheidsgebied kunt volgen, vind je in de scholingsagenda.

De registratieperiode van je deskundigheidsgebied(en) hoeft niet gelijk te lopen aan je registratieperiode in het Kwaliteitsregister.

Wil je je registratie in het Kwaliteitsregister wijzigen van verzorgende naar verpleegkundige?
Bij veelgestelde vragen lees je hoe je dat regelt.