Versterk je professionele zeggenschap!

Worstel jij met de vraag: hoe zorg ik dat er naar mij geluisterd wordt, zodat er echt eens iets gaat veranderen? Dan ben je niet de enige! Veel verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten willen zich graag verder ontwikkelen als het gaat om professionele zeggenschap, maar lopen in de praktijk tegen bepaalde belemmeringen aan.

Ze weten bijvoorbeeld niet goed wie ze waarvoor kunnen benaderen in de organisatie, hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun leidinggevende of bestuurder zodat ze de zorg kunnen verbeteren of over welke onderwerpen ze zeggenschap moeten hebben. Er blijkt een grote behoefte te zijn om vaardigheden en competenties te ontwikkelen die helpen bij de ontwikkeling naar meer professionele zeggenschap. Daar zijn we vanuit V&VN mee aan de slag gegaan en we kunnen je nu informeren dat we in januari 2024 starten met een pilot van de leergang ‘Versterk je zeggenschap’!

De leergang is bedoeld als basis voor iedereen met twee jaar werkervaring en de ambitie om de eigen zeggenschap te versterken. Je hoeft hiervoor niet lid te zijn van een VAR (of andere zeggenschapsstructuur) of veel ervaring met zeggenschap te hebben. De leergang is opgebouwd uit acht modules die verschillende onderwerpen behandelen die van belang zijn om je zeggenschap te versterken. Zo gaan we met elkaar ontdekken wat je professionele identiteit is, hoe het tonen van leiderschap je helpt in het versterken van zeggenschap, hoe een organisatie werkt en hoe je invloed kan uitoefenen in de organisatie.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan veranderprocessen, beleid maken en vertalen, zeggenschapsstructuren en rolmodellen. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere collega’s uit het hele land die, net als jij, hun zeggenschap willen versterken. Je leert met en van elkaar door middel van intervisie tijdens de lesdag. Een lesdag duurt van 9.30 tot 17.00 uur en vindt plaats op het kantoor van V&VN in Utrecht. De lesdagen zullen plaatsvinden op de volgende dagen in 2024:

  • Maandag 8 en dinsdag 9 januari: Module 1 & 2
  • Donderdag 29 februari 2024: Module 3
  • Donderdag 28 maart 2024: Module 4
  • Donderdag 25 april 2024: Module 5
  • Donderdag 23 mei 2024: Module 6
  • Maandag 17 en dinsdag 18 juni: Module 7 & 8

Het volgen van de module kost 2.000,- voor leden van V&VN en € 2.500,- voor niet-leden. Dat is inclusief alle leermiddelen en lunch op de lesdagen.

Ben je helemaal enthousiast geworden en kan je niet wachten je om je aan te melden? Doe dit dan voor 27 oktober, want vol = vol. Klik dan hier.

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Lees dan de informatie brochure hier. Wil je met een van de adviseurs even sparren of dit iets voor jou is? Neem dan contact op via professionelezeggenschap@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)