Rowan Marijnissen stopt als voorzitter bij V&VN IC

  • 1 september 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Rowanmarijnissen

Na ruim vijf jaar in het bestuur van V&VN IC, waarvan de laatste tweeënhalf als voorzitter, neemt Rowan Marijnissen (32) afscheid bij V&VN. Mede dankzij haar media-optredens over het opschalen van de IC-capaciteit tijdens corona en de veranderingen die nodig zijn om IC-verpleegkundigen aan te trekken, groeide ze uit tot een boegbeeld in de zorg. Hoe is het om als verpleegkundige zo op de voorgrond te treden? “Ondanks de hectiek en de druk, kijk ik terug op een heel mooie tijd.”

“De aandacht voor de IC bij bestuurders en in de media, het contact met leden en de steun van onbekenden die tijdens de coronapieken kaartjes stuurden met ‘Zet ‘m op’ en ‘We zijn trots op jullie’. Een aantal van de dingen waar ik met veel plezier en trots op terugkijk. Wat ik ook niet zal vergeten zijn de gesprekken met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Voorvechter zijn was niet altijd leuk. Ik werd uitgescholden op social media – tot bedreigingen aan toe –  terwijl ik keihard werkte om me zo goed mogelijk in te zetten voor de beroepsgroep. Ik stond altijd aan en werd constant gemaild, gebeld en geappt. Ik lag er echt soms wakker van. Doe ik het wel goed genoeg? Maar ondanks de hectiek en de druk, kijk ik terug op een heel mooie tijd.”

Dat Rowan afscheid neemt, betekent niet dat ze achterover gaat leunen. “Ik blijf me inzetten voor de gezondheidszorg. Ik maak per 1 september de overstap naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Omdat ik stop als IC-verpleegkundige, neem ik ook afscheid als voorzitter van V&VN IC. Ik vind dat ik dat niet kan blijven doen als ik niet meer dagelijks in contact sta met de intensive care en IC-collega’s. Maar ik draag ik het stokje met heel veel vertrouwen over aan Joke Dieperink.

Ik wil graag het bestuur van V&VN IC, de leden van V&VN IC en alle stakeholders en samenwerkingspartners bedanken voor de fijne samenwerking.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)