Met koningin Máxima in gesprek over herstel en inhaalzorg

  • 22 juni 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Werkbezoek Umc Utrecht 22 06 21 Fotograaf Jeroen Werkhoven 8
VAR-bestuurslid Ivon Hogendoorn (links) en Rowan Marijnissen (achter) in gesprek met koningin Máxima. Foto © Jeroen Werkhoven

We hebben in zware omstandigheden geleverd, maar nu is herstel van levensbelang. Je hebt fitte en goed uitgeruste zorgprofessionals nodig om inhaalzorg te kunnen leveren.” Dat was de belangrijkste boodschap van Rowan Marijnissen, voorzitter van V&VN IC, tijdens een gesprek met koningin Máxima vandaag op het Utrechtse Universitair Medisch Centrum. De koningin ging op uitnodiging van de Nederlandse Zorgautoriteit in gesprek met verpleegkundigen, artsen en andere zorgprofessionals over de inhaalzorg. 

Marijnissen: “Als verpleegkundigen moeten we samen met artsen goed kijken hoe we die inhaalzorg kunnen leveren. Dat willen we allemaal heel graag. Maar heel veel collega’s hebben anderhalf jaar op meer dan volle toeren gewerkt. Dat was niet alleen fysiek, maar ook psychisch zwaar. En dat wreekt zich nu. Van burn-outs via long covid tot angstgevoelens en slapeloosheid. Daarom is het zo belangrijk dat collega’s nu hun rust kunnen pakken en dat de begeleiding en nazorg op orde zijn. Mensen moeten kunnen herstellen, fysiek en mentaal. Eigen herstel is cruciaal voor goede inhaalzorg."

Rowan Marijnissen in gesprek met koningin Máxima
Foto © Jeroen Werkhoven

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)