Zoomgesprek met de Koning over waardering en zeggenschap

  • 12 mei 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Koning Willem-Alexander Zoom-gesprek op Dag van de Verpleging

Een Zoom-gesprek met Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander? Vandaag op deze bijzondere Dag van de Verpleging? Jazeker! Vier collega’s spraken vanochtend met de Koning over hun werk in deze moeilijke tijd. Over goede zorg, personeelstekorten, erkenning én over zeggenschap. Verpleegkundig specialist ggz Ronald Touw: “Verpleegkundigen en verzorgenden verdienen meer waardering en zeggenschap bij beleid en besluitvorming binnen hun zorgorganisaties. Er moet veel beter worden geluisterd naar onze inbreng. En dat moet vanzelf spreken!” De reactie van de Koning zie je hier.

Koning Willem-Alexander Zoom-gesprek op Dag van de Verpleging

Marita de Kleijne, verzorgende in een verpleeghuis in Brabant:

“Het was fijn om dit gesprek samen te hebben. Met al onze verschillende achtergronden. We hebben goed duidelijk kunnen maken hoe groot het gemis nu is aan fysiek contact en intimiteit. Die nabijheid is de kern van ons werk en dat is nu heel moeilijk.”

Pauline Arts, wijkverpleegkundige in Gelderland:

“Corona raakt ons allemaal. Niet alleen op de IC, maar ook in het verpleeghuis en in de wijk. Geweldig dat we de Koning hebben kunnen vertellen over de waarde van verpleegkundigen en verzorgenden in deze moeilijke tijd. Ook buiten het ziekenhuis.”

Rowan Marijnissen, IC-verpleegkundige in het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis:

“Verpleegkundigen willen graag meer zeggenschap. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in het beleid. Bestuurders, geef ons die ruimte ook!”

Ronald Touw, werkzaam in de verslavingszorg en voorzitter van de VAR:

“Goed dat alle ogen nu op ons gericht zijn, fijn alle waardering, maar laten we dit 365 dagen per jaar vasthouden. Onze zeggenschap en invloed mogen geen onderwerp van discussie meer zijn. Ze moeten vanzelf spreken!”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)