Moet je herregistreren? Doe dat deze maand nog!

  • 8 december 2022
  • Nieuwsbericht
  • Kwaliteitsregister
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundigen In Overleg Achter Computer

Zorgverleners die zich de afgelopen jaren niet opnieuw hebben laten registreren in het BIG-register of in het Kwaliteitsregister V&V, moeten dat binnenkort - voor 1 januari 2023 - alsnog doen. Aan het einde van deze maand eindigen de coulanceregelingen.

De regelingen, voor het BIG-register en voor het Kwaliteitsregister V&V, werden in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen vanwege de coronacrisis. Verpleegkundigen en verzorgenden van wie een registratie verliep, hoefden zich daardoor niet meteen te herregistreren. Dit uitstel stopt aan het einde van dit jaar. Is jouw registratie de afgelopen jaren verlopen en heb je je nog niet opnieuw geregistreerd? Dan heb je nog een paar weken de tijd om dit te doen.

BIG-register (voor verpleegkundigen)

Dit najaar ontvingen verpleegkundigen die zich opnieuw moeten registreren in het BIG-register een oproep om dit voor het einde van het jaar te doen. Er zijn ruim 4.000 verpleegkundigen die nog geen herregistratie-aanvraag hebben ingediend. Wanneer deze aanvraag niet tijdig wordt ingediend, wordt de registratie begin januari 2023 doorgehaald.

Sinds 4 november is het mogelijk om een aanvraag voor herregistratie (digitaal) in te dienen met een werkonderbreking van twee jaar of meer.

Lees ook: Tweejaarsregel voor herregistratie BIG wordt geschrapt

Meer informatie over herregistreren in het BIG-register

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden

Verpleegkundigen en verzorgenden die zich in 2020, 2021 of 2022 moesten herregisteren voor het Kwaliteitsregister V&V zijn per mail opgeroepen dit alsnog te doen. Moet jij je nog herregistreren? Dan zijn er verschillende opties, afhankelijk van het aantal punten dat je hebt gehaald. Bekijk in deze video, van 60 seconden, wat de opties zijn, en regel je herregistratie voor 1 januari 2023.

Meer informatie over herregistreren in het Kwaliteitsregister V&V

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)