Tweejaarsregel voor herregistratie BIG wordt geschrapt

  • 1 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
170410 Mv Venvn Bernhoven T0I3199

De regels voor het BIG-register worden veranderd. Nu is het nog zo dat verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen die hun werkzaamheden twee jaar onderbreken hun ‘oude’ werkuren zagen vervallen. Vooral voor collega’s die langdurig ziek zijn is dat erg zuur. Minister Kuipers heeft echter in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat deze regel vervalt.

Dat is goed nieuws voor het behoud van collega’s. Denk aan verpleegkundigen die door willen in de zorg, maar kampen met long covid en soms al sinds het begin van de coronapandemie nauwelijks aan werken toekomen.

De tweejaarsregel werd al door Hugo de Jonge, de voormalig minister van VWS,  tegen het licht gehouden. Verzoeken om de regel los te laten werden door V&VN ondersteund. Zijn opvolger, minister Kuipers, bekrachtigt de wens nu per 1 januari 2023.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)