Herregistratie voor BIG-register hervat na uitstel om corona

  • 16 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundigen achter computer / planning

Verpleegkundigen die zich de afgelopen twee jaar niet opnieuw hebben laten registreren in het BIG-register, moeten dat binnenkort - voor 1 januari 2023 - doen. Dat heeft Ernst Kuipers, minister van VWS, besloten. Vanwege de coronacrisis kregen zorgmedewerkers sinds maart 2020 tijdelijk uitstel voor het aanvragen van herregistratie. Die maatregel wordt nu opgeheven.

De uiterste herregistratiedatum (UHD) van zorgmedewerkers die met het uitstel te maken hebben, is verschoven naar 31 december 2022. Tot die tijd wordt de registratie niet doorgehaald. Op dit moment kunnen zij zich nog niet opnieuw registreren. In een e-mail ontvangen de betrokkenen eind april meer informatie, onder andere over het moment waarop het aanvragen van herregistratie wel mogelijk is. In mei volgt de formele oproepbrief. Klik hier voor meer informatie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)