Tips om Zorg voor Beter kennisplein toe te passen in je werk

  • 23 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • Academie
Zorgvoorbetergebruik

Handige bron van informatie

Zorg voor Beter is voor veel zorgprofessionals een handige bron van informatie. Daar zijn we als een van de initiatiefnemers van het kennisplein Zorg voor Beter heel blij mee. In de thema’s vind je allerlei nuttige informatie die je helpt bij het doen van je werk. Maar hoe kun je als zorgverlener Zorg voor Beter gebruiken en hoe kun je de site meer laten leven binnen jouw organisatie?

Onderzoek
In de afgelopen maanden heeft stagiaire Suzan van de Rijt een onderzoek uitgevoerd naar de toepasbaarheid van Zorg voor Beter. Zij heeft in kaart gebracht hoe verpleegkundigen en verzorgenden de kennis van Zorg voor Beter in hun werk toepassen en hoe zij de toepasbaarheid van de website ervaren. Op Zorg voor beter vertelt Suzan meer over het onderzoek.

Uit het onderzoek zijn verschillende adviezen gekomen:

  • Gebruik de informatie van Zorg voor Beter als onderbouwing voor discussies en beslissingen.
  • Bespreek casussen, praktijkvoorbeelden of dilemma's tijdens de teamoverleggen.
  • Verwerk achtergrondinformatie die op Zorg voor Beter gevonden kan worden in klinische lessen en/of scholing.
  • Stimuleer collega's door interactieve en beeldende vormen van informatie, zoals quizjes, video's en casussen, door te sturen en te bespreken.
Bekijk meer aanbevelingen in deze pdf

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!