Partnerschap uitgelicht: Zorg voor Beter kennisplein

  • 28 oktober 2020
  • Nieuwsbericht
  • Academie

Kennisplein voor en door verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn.

De informatie over ouderenzorg is vaak versnipperd over verschillende websites en publicaties. Op het kennisplein Zorg voor Beter is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren. 

Sinds maart 2014 is V&VN partner van het kennisplein Zorg voor Beter. Samen met ActiZ, Zorgthuisnl, Vilans, ZonMw én de praktijk hebben we een kennisplein neergezet voor en door verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn. 

2019 - vijf jaar later
Steeds meer zorgmedewerkers gebruiken de informatie op Zorg voor Beter. In 2019 trok Zorg voor Beter gemiddeld 240.000 bezoekers per maand. Maar los van het stijgend aantal bezoekers, we willen ook graag dat alle zorgprofessionals de juiste kennis hier kunnen vinden en die ook toe kunnen passen in hun werk. Een hele uitdaging met de veelheid aan informatie soms.

Zorgvoorbeterinfograhic

2020

De coronacrisis en de informatiebehoefte die daardoor ontstond, zorgden voor flinke bezoekersaantallen voor Zorg voor Beter. Vanzelfsprekend was thema hygiëne en het tijdelijk ingerichte thema Corona in de zorg veel bezocht dit jaar. Thema mondzorg heeft een update gehad. Ook thema dementie en thema medicatieveiligheid waren weer populair dit jaar. 

Nieuwsgierig naar welke thema's er nog meer te vinden zijn op Zorg voor Beter kennisplein? Aan welke praktische kennis, tips, nieuws, downloads en antwoord op veelgestelde vragen jij wat kan hebben? Kijk op www.zorgvoorbeter.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)