Leermiddel uitgelicht

Iedere maand lichten we een handige app of tool uit waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Nieuwsgierig naar wat beroepsgenoten vinden van de YouTube-serie Tiny Nurse Bites, de Beweeggids voor ouderen met dementie, het Valpreventiespel, de Risicoscan-app en andere leermiddelen?

Tiny Nurse Bites

In je werk als verpleegkundige of verzorgende kun je allerlei verschillende methodes tegenkomen. Denk aan doelstellingen SMART formuleren of reflecteren volgens de STARR-methode. Hoe zorg je ervoor dat je vaardig blijft in het werken met deze methodes? Verpleegkundige en docent Verpleegkunde Vincent Moolenaar ontwikkelde hiervoor de YouTube-serie Tiny Nurse Bites.

Beweeggids voor ouderen met dementie

De Beweeggids voor ouderen met dementie laat door middel van filmpjes en achtergrondinformatie zien hoe jij, als verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist, ouderen met dementie kunt laten bewegen en oefenen. 

Het grote valpreventiespel

Dit spel is ontwikkeld door twee geriatrisch verpleegkundigen. Het doel: zorgprofessionals op een leuke manier opleiden op het gebied van valpreventie. 

Factchecker registratielast

De Factchecker Registratielast van Vilans; weer volop in de belangstelling. Zeker nu de personeelstekorten in de zorg voorlopig nog niet over zijn.

AskMe, de digitale werkplek assistent

AskMe van Noordhoff Health is een digitale assistent die je tijdens je werk kunt oproepen als je even niet meer weet hoe iets werkt, als iets niet gaat zoals het moet, of iets veranderd is. 

Risicoscan, gezondheidsrisico's signaleren bij ouderen

Met de app Risicoscan kunnen zorgmedewerkers in de ouderenzorg snel en eenvoudig gezondheidsrisico’s signaleren. De app geeft suggesties voor vervolgacties en praktische adviezen om de zorg te verbeteren.

How to-video's Hygiënisch Werken

De How to-video's Hygiënisch Werken zijn ontwikkeld door het programmateam Aanpak antibiotiocaresistentie, waar ook V&VN actief aan deelneemt.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.