2021: Livestream #baasineigenvak

Dag van de Verpleging 2021

12 mei: Dag van de Verpleging 2021

Eén ding is duidelijk na de Dag van de Verpleging: de zorg wordt beter als verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten meepraten en meebepalen. Iets gemist van onze livestream? Hier kun je alles terugkijken!

Ga Samen Met Je Collega(‘S) Op De Foto Of Maak Een Filmpje. (3)

Dag van de Verpleging 2024 | Pak het podium!

Je bevindt je op de actiepagina van een eerdere jaargang van de Dag van de Verpleging. De pagina Dag van de Verpleging 2024 is live. 

Aankondiging Door Pauline.00 02 15 21.Still001

Aankondiging livestream #baasineigenvak

Bekijk de start van de livestream #baasineigenvak door wijkverpleegkundige Pauline Arts-de Witt!

00. Bianca Buurman (1)

DvdV-toespraak Bianca Buurman

Ochtendprogramma: 11.00 uur
V&VN-voorzitter Bianca Buurman trapt de Dag van de Verpleging af met haar toespraak over de zorg tijdens corona, over mentaal en fysiek herstellen na de hectische coronadrukte, over keuzes maken bij het inhalen van de reguliere zorg. En: over nu écht investeren in verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Het roer moet om. 

Schermafbeelding 2021 05 10 Om 15.32.23

#baasineigenvak: ‘dit betekent zeggenschap voor mij’

Ochtendprogramma: 11.30 uur
Hoe maakt meer zeggenschap voor onze beroepsgroep de zorg beter? En wat kun je zelf doen? Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uit het hele land delen ervaringen en tips. 

04. Zainab Osman

Influencers van toen en nu

Middagprogramma: 13.30 uur
Op de Dag van de Verpleging vieren we de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegger van de moderne verpleegkunde. Maar, er zijn meer inspirerende rolmodellen van vroeger en nu. Verzorgende Zainab Osman, verpleegkundige Marieke Wouters-Vugts en verpleegkundig specialist Jos van Zaanen vertellen over hun grote voorbeelden. 

- Bekijk de video met Marieke Wouters-Vugts
- Bekijk de video met Zainab Osman
- Bekijk de video met Jos van Zaanen

Pieterbas Lalleman

#baasineigenvak: lessen uit het verleden

Middagprogramma: 13.50 uur
Welke lessen over zeggenschap kunnen we leren van het verleden? Pieterbas Lalleman, verpleegkundige en voorzitter van het Historisch College FNI, vertelt. 

Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal: verlangen, een mini-conference

Middagprogramma: 14.00 uur
Cabaretier Jan Jaap van der Wal geeft speciaal voor Dag van de Verpleging een mini-conference. Over het verlangen naar echt contact met patiënten en cliënten, zonder mondmaskers en beschermende kleding. En over het verlangen naar meer zeggenschap in ons vak. 

Verpleegkundig specialist ggz Teie Salomons

Talkshow #baasineigenvak

Namiddagprogramma: 15.00 uur
Drie zorgprofessionals met zeggenschap, ieder op hun eigen manier. IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen, verzorgende in de wijk Anneke Kooij en verpleegkundig specialist ggz Teie Salomons in gesprek over de behaalde succes en tegenslagen. Praat mee via de livestream-chat! 

Speelman en Speelman

Speelman & Speelman: ‘Beter dan ooit’

Namiddagprogramma: 16.15 uur
Je kent de broers mogelijk uit het theater of van festivals als Oerol of Bevrijdingspop. Ze spelen hun lied ‘Beter dan ooit’ speciaal voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in Nederland.  

Afkondiging Door Pauline.01 02 21 06.Still002

Afkondiging livestream #baasineigenvak

Bekijk het einde van de livestream #baasineigenvak door wijkverpleegkundige Pauline Arts-de Witt!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)