Livestream #baasineigenvak

Dag van de Verpleging 2021: Livestream #baasineigenvak

12 mei: Dag van de Verpleging 2021

Stel je voor… dat onze beroepsgroep het voor het zeggen heeft in de zorginstellingen in Nederland. Hoe zou de zorg er dan uitzien? Luister, kijk en praat mee tijdens de speciale DvdV-livestream #baasineigenvak.

De coronacrisis heeft het pijnlijk duidelijk gemaakt: het roer moet om in de zorg. Het is van groot belang dat wij als verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten meebepalen hoe we de zorg na corona weer gaan opbouwen.

Ervaar, deel en leer hoe de zorg er beter van wordt als je meer zeggenschap krijgt over je eigen vak. Laat je inspireren en praat op 12 mei mee via de chat. Heb je dienst, dan kun je het programma later terugkijken op een moment dat het jou uitkomt. Meld je aan en ontvang onder andere binnenkort de link naar de livestream en een speciale Programmakrant in je mail.

Zeggenschap voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten is geen recht, maar pure noodzaak. Wij maken de zorg beter.

V&VN-voorzitter Bianca Buurman

Volg het programma live of op jouw moment. Je hoeft niets te missen!

De DvdV-livestream is gratis te volgen voor leden en niet-leden. Er is een ochtend-, middag- en namiddagprogramma. Je kunt zelf kiezen of je het programma live volgt of terugkijkt op een moment dat het je beter uitkomt. Ook kun je de lopende livestream terugspoelen naar het begin. Zo hoef je niets van het programma te missen!

Het programma kan worden aangepast als de situatie in de zorg daarom vraagt. Ook staat de komende editie van V&VN Magazine helemaal in het teken van #baasineigenvak.

Vragen stellen en meepraten in de chat

Gedurende de dag kun je via de chat van de livestream vragen stellen en reageren. We streamen live via YouTube. Daar volg je ook de chat en kun je meepraten. Hier heb je een Google-account voor nodig. Als je Gmail gebruikt, heb je al een google-account. Zo niet, dan maak je heel eenvoudig een google-account aan met alleen je e-mailadres. Klik hier.

Bianca Buurman
Ochtend: 11.00-12.00 uur
  • V&VN-voorzitter Bianca Buurman trapt het programma af met haar visie op de zorg tijdens corona, over wederopbouw van de zorg na de pandemie en over de rol van onze beroepsgroep daarin. Heb je een vraag? Stel ‘m in de chat!

  • Laat je inspireren door collega’s uit het hele land die hun ervaringen en tips over zeggenschap delen en vertellen hoe de zorg daar beter van wordt.
Jan Jaap van der Wal
Middag: 13.30-14.20 uur
  • De influencers van vroeger. Ken je de tien geboden van Zuster Melk nog? Als er in de vorige eeuw iemand naar voren stapte, was zij het wel. Wat kunnen we leren van de geschiedenis? Drie collega’s vertellen welke gebeurtenis of persoon uit het verleden hen vandaag de dag op het gebied van zeggenschap inspireert.
     
  • Mini-conference van cabaretier Jan Jaap van der Wal.
Pauline Vvnmagazine2
Namiddag: 15.00 tot 16.15 uur
  • Talkshow #Baasineigenvak. Hoe krijg je meer inspraak in je team of organisatie? Welke uitdagingen kom je daarbij tegen en wat levert het je op? In een talkshow gaan we in gesprek met een verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist die op verschillende manieren meer baas zijn geworden in hun eigen vak.

  • Pak een borrelnoot en een drankje en ga zitten voor een muzikale afsluiting van de dag.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!