Richtlijn Veranderd seksueel functioneren

  • In ontwikkeling
  • Ontwikkeld door V&VN

In opdracht van: V&VN en ZonMw
Ontwikkelaar: Trimbos-instituut
Gereed: 2020

Deze richtlijn is in ontwikkeling

Het ontwikkeltraject is gestart. De werkgroep ontwikkelt via een vastgestelde methode een eerste versie. Eén of meer afgevaardigde(n) van betrokken V&VN afdeling(en) vertegenwoordigen de beroepsgroep.

De richtlijn biedt inzichten in kennis over seksualiteit en handvatten voor het bespreekbaar maken en signaleren van problemen als gevolg van veranderd seksueel functioneren. Daarnaast biedt de kwaliteitsstandaard informatie over het interveniëren en het evalueren van deze interventies, en de toeleiding naar zorg.

Het doel is om een eenduidige werkwijze te ontwikkelen voor volwassenen van 18 jaar en ouder bij wie het seksueel functioneren is veranderd als gevolg van oudere leeftijd, chronische ziekte of lichamelijke beperking.

Slaapkamerperikelen bespreekbaar maken, hoe doe je dat?

Lees verder

11 tips om slaapkamerperikelen bespreekbaar te maken.

Lees verder

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.