Richtlijn Decubitus in commentaarfase

  • In commentaarfase
  • Ontwikkeld door V&VN

In opdracht van: V&VN en ZonMw 
Ontwikkelaar: Radboud UMC en HAN
Gereed: 2020/2021

Deze richtlijn is in de commentaarfase

De concept versie wordt voorgelegd aan alle betrokken V&VN afdelingen en andere betrokken partijen. Deze partijen krijgen de mogelijkheid om op de conceptversie te reageren.

Commentaarfase tot 12 augustus 2020

Het Radboudumc en de HAN hebben samen met de landelijke werkgroep gewerkt aan de Kwaliteitsstand Decubitus. Dit was in opdracht van V&VN en ZonMw. De Kwaliteitsstandaard Decubitus beschrijft (kern)aanbevelingen voor de beste zorg om decubitus te voorkomen en indien nodig te behandelen bij zorgvragers die in zorg zijn of komen. Deze kwaliteitsstandaard is een herziening van de landelijke multidisciplinaire richtlijn decubitus preventie en behandeling (2011) en primair geschreven voor verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in alle settings. Echter, de kwaliteitsstandaard is multidisciplinair opgezet aangezien voor effectieve decubituszorg vaak meerdere disciplines nodig zijn.

Klik hier voor de conceptversie van de Kwaliteitsstandaard Decubitus. Jouw commentaar op de conceptversie van de kwaliteitsstandaard wordt zeer gewaardeerd. Wij willen graag een handzaam en duidelijk document voor zorgverleners afleveren. Uiteindelijk moet de zorgverlener prettig met de kwaliteitsstandaard kunnen werken en daarom is de commentaarronde hét moment om te toetsen of deze aan de wensen voldoet. Je kunt het commentaarformulier tot 12 augustus 2020 sturen naar marscha.engelen@radboudumc.nl

Totdat de nieuwe richtlijn gepubliceerd is, kun je gebruik maken van de huidige richtlijn. Deze is destijds geautoriseerd door V&VN.

Naar het document

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.