Kwaliteitsstandaard ‘Zorg voor gezonde slaap en zorg bij slaapproblemen

  • Richtlijn V&VN

Eigenaar: V&VN
Financier: ZonMw
Ontwikkelaar: Trimbos-instituut
Gereed: Q4 2021

Deze richtlijn is in de autorisatiefase

De verzamelde feedback (uit de commentaarfase) is verwerkt tot een definitieve versie. De besturen van de betrokken V&VN afdelingen en andere betrokken partijen geven inhoudelijk akkoord. Daarna autoriseert het bestuur van V&VN de definitieve versie.

Status: in autorisatiefase

Deze kwaliteitsstandaard beoogt eenduidige aanbevelingen te geven over goede zorg voor jeugdige, volwassen en oudere patiënten met aanwezige (al dan niet onderkende) slaapproblemen of met een (verhoogd risico op) ontregeling van het gezonde of functionele slaap- en waakritme, die kan resulteren in slaapproblemen. 

Totdat de nieuwe richtlijn gepubliceerd is, kun je gebruik maken van de huidige richtlijn. Deze is destijds geautoriseerd door V&VN.

Artikel over het slaap-waakritme

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!