Kwaliteitsstandaard Voeding- en vochttekort

  • Richtlijn V&VN

In opdracht van: V&VN en ZonMw
Ontwikkelaar: Pallas, Alliantie Voeding in de zorg en Health research and consultancy 
Gereed: Eind 2023

Deze richtlijn is in ontwikkeling

Het ontwikkeltraject is gestart. De werkgroep ontwikkelt via een vastgestelde methode een eerste versie. Eén of meer afgevaardigde(n) van betrokken V&VN afdeling(en) vertegenwoordigen de beroepsgroep.

Voedings- en vochttekorten vormen een probleem in de Nederlandse gezondheidszorg, met gevolgen voor gezondheid van patiënten en kosten van zorg.

Het ontwikkeltraject bestaat onder meer uit een brede interactieve knelpuntenanalyse onder betrokkenen uit het veld, inventarisatie van wetenschappelijk bewijs voor de verschillende modules en ontwikkeling van afgeleide (implementatie)producten. De standaard biedt aanbevelingen voor bijvoorbeeld de tijdige signalering van voeding- en vochttekort en het inzetten van (preventieve) interventies en zorg. Een update van bestaande richtlijnen voor voeding- en vochttekort bij kanker vormt één van de modules van de kwaliteitsstandaard.

 

Lees verder

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!