E-Health in de wijkverpleging

  • In voorbereiding
  • Richtlijn V&VN

In opdracht van: V&VN en ZonMw
Ontwikkelaar: UMC Utrecht
Gereed: 2021
Status: verwerking van de vragenlijst

Deze richtlijn is in voorbereiding

Uit het werkveld zijn onderwerpen opgehaald die geprioriteerd zijn door V&VN leden. Dit onderwerp bevindt zich in de voorbereidingsfase.

Is digitale zorg in de wijkverpleging belangrijker dan ooit sinds COVID-19? Geef uw mening!

eHealth gaat over het gebruik van digitale informatie- en communicatiemiddelen in de zorg. Sinds COVID-19 zoeken veel zorgorganisaties naar mogelijkheden om fysiek contact te beperken, bijvoorbeeld d.m.v. beeldbellen met cliƫnten. Andere voorbeelden van eHealth zijn een elektronisch cliƫntendossier, (draagbare) personenalarmering en zorgrobot. Hoewel er steeds meer eHealth toepassingen beschikbaar zijn, blijft het gebruik achter op het aanbod. Het UMC Utrecht doet onderzoek naar eHealth in de wijkverpleging. Met behulp van een vragenlijst die we hebben uitgezet in juli 2020 willen we inzicht krijgen in het huidige gebruik van eHealth in de wijkverpleging en factoren die dit gebruik bevorderen of belemmeren.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.