Deze richtlijn is geautoriseerd door V&VN

De besturen van de betrokken V&VN-afdelingen en andere betrokken partijen hebben inhoudelijk akkoord gegeven. Op basis van dit akkoord heeft het bestuur van V&VN de definitieve versie geautoriseerd.

In revisie Handreiking Veilig omgaan met cytostatica

V&VN Oncologie is betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze handreiking.

Eigenaar: IKNL
Jaar van uitgifte: 2015

Aanleiding voor de ontwikkeling van deze handreiking is omdat de huidige IKNL Handreiking (2015) is verouderd en niet helemaal aansluit op de verpleging in de wijk. Voor professionals in de wijk die betrokken zijn bij de zorg voor cliƫnten die behandeld worden met cytostatica is behoefte aan een herziening. Bovendien ontbreken adviezen voor veilig omgaan met cytostatica door zwangere, lacterende vrouwen, en mannen en vrouwen met een kinderwens. Daarnaast ontbreken adviezen over veilig werken met mensen met een blaasinstillatie of mensen die misselijk zijn en/of braken. Diverse vormen van cytostatica hebben teratogene eigenschappen, daarom is het van belang beschermende maatregelen te treffen om voldoende veilig te kunnen werken.

Handreiking Veilig Omgaan Met Cytostatica

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!