Handreiking over communicatie bij dementie

  • In commentaarfase
  • Ontwikkeld door V&VN

Het afgelopen jaar is gewerkt aan een praktische handreiking om verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden te ondersteunen in de communicatie met mensen met dementie, hun naasten en andere zorgprofessionals rondom de persoon met dementie.

We willen graag weten wat je van de handreiking en de bijbehorende tips vindt. Daarnaast zijn we ook benieuwd welke bevorderende en belemmerende factoren je voorziet in de toepassing van de praktische handreiking en de bijbehorende ontwikkelde tools (gespreksleidraden en de drie animaties: Klik hier voor animatie 1, klik hier voor animatie 2 en klik hier voor animatie 3).

Wil je hier feedback op geven? Dit kan tot uiterlijk 1 juli 2020. Je kunt hiervoor het feedbackformulier gebruiken en mailen naar Nelleke van Zon, nzon@trimbos.nl

 

Deze richtlijn is in de commentaarfase

De concept versie wordt voorgelegd aan alle betrokken V&VN afdelingen en andere betrokken partijen. Deze partijen krijgen de mogelijkheid om op de conceptversie te reageren.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.