Model Excellente Zorg

Excellente Zorg is een model aan de hand waarvan verpleegkundigen en verzorgenden samen met de organisatie hun werkomgeving zó kunnen inrichten dat zij kwaliteit van zorg kunnen leveren en met plezier kunnen werken. Excellente Zorg is wetenschappelijk onderbouwd. Het is geïnspireerd op de ‘Essentials of Magnetism’ en de Magnet Hospitals in de Verenigde Staten.

Naar het Model Excellente Zorg
Organisatievoordelen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de zorg afhangt van de kwaliteit van de werkomgeving van verpleegkundigen en verzorgenden.

Naar organisatievoordelen
Wetenschappelijk onderbouwd

Excellente Zorg is geïnspireerd op de ‘Essentials of Magnetism’ en het concept van Magnet Hospitals uit de Verenigde Staten. In de jaren tachtig kende men er een groot tekort aan verpleegkundigen. Toch hadden sommige ziekenhuizen beduidend minder moeite om aan personeel te komen en hadden zij nauwelijks verloop. Wetenschappers deden onderzoek naar hetgeen deze ziekenhuizen onderscheidde van de rest. Zij ontdekten dat veertien factoren het verschil maken.

Naar wetenschappelijk onderbouwd

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)