Zorg voor ouderen in tijden van personeelstekorten: hoe kan het ánders? Praat mee op 17 januari!

  • 11 januari 2023
  • Nieuwsbericht
  • WOZO
  • V&VN Algemeen
Verpleeghuis_portret_6

We hebben íedereen nodig in de zorg voor ouderen in de verpleeghuizen en in de wijk. Maar mag ook iedereen alles doen? We zien dat werkgevers pleiten voor taakgericht werken en opleiden, vaak benoemd als bekwaam = bevoegd. Minister Helder (VWS) heeft gezegd dat de personeelsnorm in verpleeghuizen misschien moet worden losgelaten. Allemaal maatregelen om de arbeidskrapte het hoofd te bieden. Maar hoe zien wij dit zelf als beroepsgroep?

Wat verstaan we onder bekwaam? Wat gebeurt er als je de diploma-eisen loslaat of de personeelsnorm? Wat betekent het voor de kwaliteit van de zorg die we leveren? Voor de veiligheid van patiënten en cliënten? Zijn er niet heel andere maatregelen nodig? Heb je niet juist meer mensen nodig als je minder deskundigheid in huis hebt? Wat is de optimale deskundigheidsmix, ook in tijden van krapte? Welke taken raken niet de kern van ons beroep en kunnen we aan anderen overlaten? Welke rol kan zorgtechnologie spelen? En hoe kunnen wij onze professionele expertise optimaal inzetten om te voorkomen dat mensen (meer) zorg nodig hebben? Deze vraagstukken bespreken we met elkaar tijdens de bijeenkomst op 17 januari.

Wil je meer weten, meepraten en invloed uitoefenen? Praat dan mee tijdens onze online bijeenkomst op 17 januari.

Praktische informatie

Online bijeenkomst: Zorg voor ouderen onder druk door personeelstekort: hoe kan het ánders?
Datum: 17 januari 2023
Tijd: 18:45 - 20:15 uur
Doelgroep: Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die werken in de zorg voor ouderen in de verpleeghuiszorg of in de wijk (niet-leden zijn van harte welkom bij voldoende plaats)
Prijs: Gratis

WOZO Banner Website

WOZO: Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen

V&VN en andere zorgpartijen zijn met VWS in gesprek over het programma WOZO, gericht op het anders organiseren van de ouderenzorg. Op deze pagina lees je over de ontwikkelingen, hoe je invloed kunt uitoefenen en wat het voor jou kan betekenen in je werk.

Meer informatie

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd