Video: Dag van de Verpleging | Dit is ons vak!

  • 11 mei 2023
  • Blog/Vlog
  • V&VN Algemeen
11 Verpleeghuis

Van het begin tot het einde van het leven. Op de mooiste momenten en als het zwaar wordt. Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten zijn er. Altijd. Dit is ons vak!

#ditismijnvak #dvdv2023

Themapagina Screenshot Ambu

Dag van de Verpleging 2023

De zorg staat voor grote uitdagingen. We worden in Nederland steeds ouder, we willen gezond blijven, een goede kwaliteit van leven en we wonen langer thuis. Tegelijk zijn er steeds meer mensen met dementie en met meerdere aandoeningen. En er is een grote arbeidskrapte in de zorg. Goede en veilige zorg vraagt de komende decennia meer dan ooit om verpleegkundige oplossingen.

Daarom laten wij in de week voorafgaand aan de Dag van de Verpleging, op vrijdag 12 mei, zien wat het beroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uniek maakt. We laten zien wat de kern van ons vak is en wat nodig is om ons beroep goed te kunnen ontwikkelen en zo de zorg beter te maken.

Help mee om jouw vak in beeld te brengen en doe mee met de fotocampagne Dit is mijn vak!.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)