Dit is mijn vak! | Dag van de Verpleging 2023

Collage Basis Met Lijnen

De zorg staat voor grote uitdagingen. We worden in Nederland steeds ouder, we willen gezond blijven, een goede kwaliteit van leven en we wonen langer thuis. Tegelijk zijn er steeds meer mensen met dementie en met meerdere aandoeningen. En er is een grote arbeidskrapte in de zorg. Goede en veilige zorg vraagt de komende decennia meer dan ooit om verpleegkundige oplossingen.

Daarom laten wij deze week, voorafgaand aan de Dag van de Verpleging op 12 mei, zien wat het beroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uniek maakt. We laten zien wat de kern van ons vak is en wat er nodig is om ons beroep goed te kunnen ontwikkelen en zo de zorg beter te maken.

Op deze pagina vind je alles over Dag van de Verpleging 2023:

  • De video Dit is ons Vak!
  • De fotocampagne #ditismijnvak en hoe je meedoet
  • Het verslag van de V&VN MeetUps op 12 mei

 

Video: Dit is ons vak!

Van het begin tot het einde van het leven. Op de mooiste momenten en als het zwaar wordt. Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten zijn er. Altijd. Dit is ons vak!

Doe mee aan de fotocampagne #ditismijnvak

Help mee om jouw vak in beeld te brengen en doe mee met de fotocampagne Dit is mijn vak! De actie start op dinsdag 9 mei en loopt tot en met vrijdag 12 mei. Zie ter inspiratie de foto's hieronder. Zo doe je mee:

Dvdv20232 Fotoactie 12
Dvdv2023 Fotoactie 23
4 tips voor het maken van een mooie foto:
  • Zorg voor voldoende (dag)licht en fotografeer niet tegen het licht in.
  • Gebruik geen vooringestelde filters of apps om de foto te maken.
  • Zorg dat je toestemming hebt van de mensen die herkenbaar op de foto staan.
  • Let op dat er geen rare zaken in beeld staan, bijvoorbeeld op de achtergrond.
Dvdv V&VN Meetups

V&VN MeetUps over zeggenschap: ‘Doen en oefenen’

De nieuwe wetgeving over professionele zeggenschap in de zorg gaat in op 1 juli 2023. Wat staat er in die wet? Wat betekent dit voor onze dagelijkse praktijk? Hoe zorg je er als verzorgende, verpleegkundige of verpleegkundig specialist voor dat er naar je wordt geluisterd? En hoe inspireer je collega’s? Op 12 mei gingen V&VN-leden tijdens een MeetUp in Alkmaar, Venlo en Boxtel met elkaar in gesprek over dit belangrijke onderwerp. Lees hier het verslag van deze drie ledenbijeenkomsten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)