Vaccinatie langdurige zorg start 8 januari - vanaf 4 januari uitnodiging

  • 4 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Langdurige

Vanaf 8 januari start de vaccinatie van zorgmedewerkers in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. En daarna in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. De partijen in de langdurige zorg - ActiZ, NVAVG, Verenso, VGN, Zorgthuisnl en V&VN - hebben begrip voor de wens om ook medewerkers in de acute zorg snel te laten vaccineren, maar dit mag uiteraard niet ten koste gaan van kwetsbare bewoners van zorginstellingen. Minister De Jonge van VWS bevestigt dat nadrukkelijk.

Medewerkers van verpleeghuizen ontvangen vanaf vandaag, maandag 4 januari, de bevestiging dat zij hun vaccinatie kunnen gaan inplannen. We hopen dat de 30.000 medewerkers in de acute zorg snel een vergelijkbare uitnodiging krijgen.

Lees meer op de website van ActiZ

Lees meer over het standpunt van V&VN over vaccinatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!