V&VN vraagt in de Tweede Kamer aandacht voor de wijkverpleging

  • 13 oktober 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Coronavirus: Wijkverpleegkundige met mondkapje en beschermingsmiddelen (Arie Kievit ANP)
Foto © Arie Kievit (ANP)

V&VN-voorzitter Gerton Heyne sprak gisteren tijdens een hoorzitting over de langdurige zorg tot de commissie VWS van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wil weten hoe het staat met het coronavirus. Naast V&VN waren ook andere branche- en beroepsverenigingen uitgenodigd voor de hoorzitting.

Gerton Heyne uitte zijn zorgen over het falende testbeleid en over de situatie in de wijk. Niet alleen maken verpleegkundigen en verzorgenden zich grote zorgen over het oplopende ziekteverzuim in de wijk. Het is ook zorgwekkend dat er geen goed landelijk beeld is van de situatie in de wijk. Zo ontbreken de wijkverpleging en de extramurale zorg nog steeds in het corona dashboard. De besmettingen in verpleeghuizen worden eindelijk bijgehouden. Voor de wijk ontbreekt dat, net als enig overzicht van de verschraling van zorg daar.

Heyne deed daarop een beroep op de politiek om – verder dan het recente OMT advies gaat – het advies voor preventief gebruik van mondneusmaskers in álle sectoren van V&VN en de vakbonden te steunen. “Er is een Kamerbrede steun voor preventief gebruik in de verpleeghuizen. Regel dit ook voor alle sectoren in de zorg,” aldus Heyne.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd