V&VN: Stevige positie nodig voor Chief Nursing Officer VWS

  • 26 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Collega's in overleg in het ziekenhuis

Een zorgvuldige en krachtige advisering over verpleegkundige en verzorgende vraagstukken is nu meer dan ooit cruciaal. Daar past een sterk gepositioneerde Chief Nursing Officer (CNO) op het ministerie van VWS bij. Een CNO geeft het ministerie gevraagd en ongevraagd advies, maar kan ook openbare adviezen uitbrengen, krijgt daar voldoende tijd voor en is goed betrokken bij de grote dossiers van VWS. Op 15 februari publiceerde VWS een vacature voor de positie van Chief Nursing Officer (CNO). V&VN stuurde VWS vervolgens een brief waarin we pleiten voor een steviger positie van de nieuwe CNO dan in de vacature beschreven staat.

De positie van Chief Nursing Officer bij VWS is vrijgekomen na het vertrek van Bianca Buurman, die sindsdien bestuursvoorzitter is van V&VN.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)