V&VN MeetUp: zorg voor ouderen in tijden van arbeidskrapte

  • 2 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Zorg Voor Ouderen In Tijden Van Arbeidskrapte

We hebben íedereen nodig in de zorg voor ouderen in de verpleeghuizen en in de wijk. Maar mag ook iedereen alles doen? Werkgevers pleiten voor taakgericht werken en opleiden. Minister Helder van VWS heeft gezegd dat de personeelsnorm in verpleeghuizen misschien moet worden losgelaten. Allemaal maatregelen om de arbeidskrapte het hoofd te bieden. Maar hoe zien wij dit zelf als beroepsgroep? Meld je aan voor de V&VN MeetUp op 20 februari in Almere en praat mee. 

Wanneer ben je eigenlijk bekwaam? Wat gebeurt er als er meer taakgericht zou worden gewerkt? En als de normen voor de personeelssamenstelling zouden worden losgelaten? Wat betekent het voor de kwaliteit van de zorg die we leveren en voor de veiligheid van patiënten en cliënten? Zijn er niet heel andere maatregelen nodig? Heb je niet juist meer mensen nodig als je minder deskundigheid in huis hebt?  

Op 20 februari gaan we in gesprek over de optimale deskundigheidsmix in tijden van krapte. We verkennen welke taken niet de kern van ons beroep raken en we aan anderen kunnen overlaten. En we bespreken goede voorbeelden van hoe wij onze professionele expertise optimaal kunnen inzetten om te voorkomen dat mensen (meer) zorg nodig hebben.  

In de V&VN MeetUps gaan verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in gesprek over urgente thema’s in de zorg. De MeetUps worden in 2023 door het hele land georganiseerd en zijn voor alle leden toegankelijk. Samen bepalen we wat er nodig is om onze beroepen te versterken en goed te positioneren.  

Praktische informatie
Locatie: Hoofdkantoor Zorggroep Almere, Randstad 22-01, 1316 BN Almere 
Datum: 20 februari 2023 
Tijd: 19:30 - 21:00 uur 
Prijs: Gratis 
Aantal plaatsen: 70 (bij veel interesse organiseren we een extra bijeenkomst, schrijf je dan in voor de wachtrij) 
Accreditatie: De V&VN MeetUp is geaccrediteerd voor 2 punten in het Kwaliteitsregister V&V en telt mee voor de deskundigheidsgebieden Wijkverpleegkunde, dementieverpleegkunde, Geriatrie-Gerontologie en Palliatieve Zorg

Meld je aan!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd