Langzaam opbouwen

  • 5 januari 2022
  • V&VN magazine
V&VN Magazine 2021-5 zorgmoment - foto: Erik Buis
Foto © Erik Buis

“Zit het netjes? Zitten er geen vouwen in?” Aranca de Koeijer (32, links op de foto), verzorgende IG bij een revalidatiecentrum van WVO Zorg in Vlissingen, helpt een cliënt bij het aandoen van een liner. “Het is een siliconecompressie, een verbindings­stuk tussen het been en de prothese”, legt ze uit.

“Deze cliënt is een paar weken geleden geopereerd aan zijn been. We zijn inmiddels begonnen met het aandoen van de liner. Dat bouwen we langzaam op. Het bovenbeen moet namelijk wennen aan de druk en de wond moet goed herstellen. Dat houden we heel goed in de gaten. We zijn begonnen met twee keer een uur per dag en we zitten nu op twee keer vier uur. We leren de cliënt ook hoe hij de liner zelfstandig aan en uit kan doen én hoe hij die schoon moet maken. Pas later in het revalidatieproces komt de prothese.”

Bron: V&VN Magazine 5-2021 | Beeld: Erik Buis

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)