V&VN Magazine: Corona

  • 11 juni 2020
  • V&VN magazine
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
V&VN Magazine #2 2020 banner - Corona

'Een moderne oorlog met een onzichtbare vijand.' De coronacrisis zorgde voor grote zorgen, een (nog) hogere werkdruk en vele uitdagingen. Maar het gevoel van saamhorigheid in de zorg bleek groot, net als de flexibiliteit om met deze onbekende situatie om te gaan. Heel Nederland realiseerde zich: verpleegkundigen en verzorgenden zijn onmisbaar. Lees de ervaringen van je collega’s in coronatijd in deze editie van V&VN Magazine.

In dit nummer 

Portretten: Onmisbaar  
Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uit verschillende sectoren aan het woord over de impact van de coronacrisis op hun werk én op henzelf. Met onder anderen: 

IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen: ‘Ik voel me geen held, ik doe mijn werk’
Lees het interview met Rowan 

Verzorgende in een verpleeghuis Marita de Kleijne: ‘We voelden ons vergeten’ 
Lees het interview met Marita

Verpleegkundige i.o. in de gehandicaptenzorg Cato Habets: ‘Corona is lastig uit te leggen’
Lees het interview met Cato 

Revalidatieverpleegkundige Debbie Groenestein: ‘Mensen komen gehavend binnen’ 

Wijkverpleegkundige Pauline Arts-de Witt: ‘We krijgen nog steeds rouwkaarten’
Lees het interview met Pauline

Verpleegkundig specialist ggz Roy le Doux: ‘Patiënten zijn extra somber’
Lees het interview met Roy

Overeind blijven 
Werken tijdens de coronacrisis is niet alleen fysiek zwaar. Mentaal is de uitdaging misschien nog wel groter. Utrechtse onderzoekers over wat nodig is om het op een gezonde manier vol te houden. 

‘De intensive care veranderde mijn hele leven’ 
Omdat er door corona veel patiënten op de IC belandden, is er steeds meer aandacht voor het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Dat is hard nodig, weet verpleegkundige Daphne Bolman uit eigen ervaring. 
Lees het interview met Daphne

De coronacrisis in cijfers 
Waren er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen? Ervoer je meer of minder psychische druk? En waar maakte jij je zorgen over? Onze ledenpeiling schetst een beeld van de impact van de coronacrisis op verpleegkundigen en verzorgenden. 

En meer!  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)