‘Laat verpleegkundigen meebeslissen bij vaccinatierondes’

  • 10 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Jaap Vaccinaties Website 10 10
Jaap Kappert (l) en Ted van Essen (r)

Laat verpleegkundigen meebeslissen over de juiste vaccinatiedagen en -tijdstippen, over de juiste ruimte, over de uitnodiging en verdere informatievoorziening aan patiënten en collega’s,” zei V&VN-bestuurder Jaap Kappert dinsdag 10 oktober bij de overhandiging van het Kennisdocument over vaccinatie door Ted van Essen.

Van Essen, oud huisarts, is voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting en zet zich al jaren in voor wetenschappelijke informatie over ‘de zin en onzin over vaccinaties’.

Kappert vindt dat bij het aanbieden van vaccinatie aan zorgpersoneel er ook voorzieningen moeten zijn die rekening houden met deeltijdwerk. “En de soms hoge drempels die extra reiskosten kunnen opwerpen bij de beslissing voor zorgverleners om zich wel of niet te laten vaccineren.”

Kappert benadrukt: “Zorgprofessionals kunnen uiteraard zelf beslissen of ze de griepprik of de coronaprik, en in hun persoonlijk leven ook andere vaccinaties nemen. Mogelijk helpt dit document om die beslissing wel of niet te nemen.”

Hij vervolgt: “Namens beroepsvereniging  V&VN wil ik alle zorgverleners aangeven dat ik het verstandig vind om het te doen. Ik ga zelf zéker weer de griepprik en de coronaprik laten zetten. Sterker nog, de griepprik heb ik deze week gekregen. Ik krijg er nooit de griep van; dat gebeurt namelijk niet, hoogstens een beurse arm.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)